Volt egyszer egy Hollywood… kritika

Géczy Dávid filmrendező és Pöltl Oxi Zoltán újságíró ezúttal az amerikai filmgyártás fenegyereke Quentin Tarantino legújabb moziját, a Volt egyszer egy… Hollywood című alkotást szedi ízekre. A produkció eddigi szakmai és közönségsikerét tekintve a rendező különösen jól választott, amikor Brad Pittre és Leonardo Di Capriora bízta új filmje főszerepeit.

A 2020 Filmodüsszeia podcast aktuális részében a következő kérdésekre keresi a választ a két fickó, akinek mindig van véleménye. Milyen helyet foglal el Quentin Tarantino életművében a Volt egyszer egy… Hollywood című film? Vajon azért puhult meg Tarantino korábban agresszív stílusa, mert már öregszik? Milyen mélységben mutatja be a film a hollywoodi filmgyártás legendásan botrányos működését? Miért vonzódik Tarantino a kaszkadőrök világához? Miért esett a casting során a fent említett színészekre és a filmben látható további, nemkülönben zseniális művészekre a választás? Hogyan kerülte ki a rendező a mai napig legdurvábbként számon tartott Sharon Tate-gyilkosság bemutatását és miért dönthetett így? Milyen jelentősége van a történetben Roman Polanski és a többi eredeti filmtörténeti legenda ábrázolása?

A műsort vezeti
2020 Filmodüsszeia

A műsor további epizódjai

Error validating access token: Session has expired on Tuesday, 01-Aug-23 01:15:37 PDT. The current time is Tuesday, 27-Feb-24 22:53:59 PST.

Feliratkozás

Legutóbbi bejegyzések

2020 Filmodüsszeia 1. évadEpizód 2