Mindhunter sorozat kritika

A Hetedik, az Alien – Végső megoldás: Halál vagy a Zodiákus filmek rendezője nem igen tud hibázni. David Fincher újra hatos dobott, amikor a profilozás bűnüldöző művészetének történetét elmeséli nekünk egy Netflix-en bemutatott sorozatban. Az egyelőre két évadon át tartó cselekmény két egymástól eltérő férfikaraktere, a merev, de ösztöneiben szinte csalhatatlan Ford ügynök és a keményöklő, hedonista Tench ügynök alak, akik elsőként éreznek rá a módszerre, melynek lényege, hogy az agyafúrt sorozatgyilkosokat úgy lehet elkapni, ha a már nyakon csípett és lesittelt seria-killer-eket kifaggatják mindenről, ami fontos lehet. Hibbant FBI ügynökök üldöznek hibbant sorozatgyilkosokat. 

A 2020 Filmodüsszeia aktuális részében a Mindhunter című filmsorozat kapcsán a következő kérdésekre próbálnak választ adni a podcasterek. Miért találta a rendező a 70-es éveket alkalmasnak arra, hogy izgalmas művet készítsen, mely ekkor játszódik? Mennyiben hasonlít a Mindhunter Fincher korábbi, zseniális és népszerű filmjeihez? Miért pont a tűz és víz Ford ügynök és Tench ügynök kettőséből válik a leghatékonyabb nyomozópáros? Mi célja volt a rendezőnek azzal, hogy az Anna Torv által alakított FBI ügynök egyben egy leszbikus szuperszexi hölgy? Mennyire erős Amerikában a sorozatgyilkos kultusz és ez a sorozat mennyiben járul annak életben tartásához? Mire jó ha egy film(sorozat) ilyen monokróm színtónusú, mint a Mindhunter? Miért látni alig a szériában akciójeleneteket? Mennyire volt Charles Manson ábrázolása az adott részben? A filmsorozatban lévő számos ellentmondás és különleges, szokatlan megoldás ellenére miért válhatott David Fincher ezen alkotása mégis rendkívül népszerűvé? Kultmozi lesz-e a Mindhunter?

A műsort vezeti
2020 Filmodüsszeia
Csatlakozz a beszélgetéshez

A műsor további epizódjai

Error validating access token: Session has expired on Tuesday, 01-Aug-23 01:15:37 PDT. The current time is Tuesday, 05-Dec-23 01:11:22 PST.

Feliratkozás

Legutóbbi bejegyzések

2020 Filmodüsszeia 1. évadEpizód 5