A John Malkovich menet kritika

A John Malkovich menet a ritka esetek azon egyike, amikor az amerikaiaknak sikerül egy elvont művészfilmet csinálni.  A Kafkánál és Örkénynél is abszurdabb történetben egy félemeleten van egy lyuk, ami John Malkovich elméjébe vezet. A cselekmény tulajdonképpen arról szól, hogy többen is vállalkoznak rá, hogy kipróbálják, de egy alkalommal maga John Malkovich is bemászik John Malkovich elméjébe. Aki úgy gondolja, hogy ez az már sok, annak csak annyit mondanánk, hogy innen szép nyerni. Ráadásul Dávid és Oxi elmagyarázza, hogy hogy és miért működik ez az artisztikus és filozofikus húrokat pengető film. A John Malkovich menet a mai napig kérdőjelek halmazával engedi útjára a nézőket.

A 2020 Filmodüsszeia aktuális részében az Iszonyat című film kapcsán a következő kérdésekre próbálnak választ adni a podcasterek. Kikezdhetetlen-e a film belső logikája vagy hasonlóan az Eredet című filmhez azért itt is vannak bukfencek? Vajon ki a film főhőse: Craig a lúzer bábművész vagy maga John Malkovich? Mennyiben szimbolikus Craig bábművészete? Nem túlzás az a jelenet, amikor John Malkovich a saját elméjébe mászik bele? Mi lehet a Spike Jonze rendező szándéka ezzel a tényleg elvont, abszurd történettel? És egyáltalán: hogy és kinek jutott eszébe ez az egész história? Mennyiben szól a film a kallódó értelmiségiekről? Mennyiben ad megoldást a film az egyén kiteljesedését célzó vágyak beteljesítésére?

A műsort vezeti
2020 Filmodüsszeia
Csatlakozz a beszélgetéshez

A műsor további epizódjai

Error validating access token: Session has expired on Tuesday, 01-Aug-23 01:15:37 PDT. The current time is Tuesday, 27-Feb-24 21:51:25 PST.

Feliratkozás

Legutóbbi bejegyzések

2020 Filmodüsszeia 1. évadEpizód 8