Nem tagadva, hogy műsorunk egyik állandó vezetője, Géczy Dávid filmrendező nagyon rákapott a Vikingek című sorozatra, ugyanakkor a másik rezidens Pöltl Oxi Zoltán a Valhalla Rising című film felől közelíti meg a viking témát, kínáljuk a szériát kritikájával mindenkinek. A Vikingek immár a tizedik évadnál tart és a Trónok harcához hasonlóan hatalmas kult-sorozattá vált. A mű kivitelezése a különböző részekben minden képzeletet felülmúló csatajelenetekkel ejti rabul a nézőt. Emellett a történet ezer szállal kötődik a történelemkönyvekben és a viking legendáriumokban, folklórban leírtakhoz. Sokan – ahogy Dávid is – éppen ezért szeretik a Vikingeket, mert kifejezetten szórakoztató, de nagyon is tanulságos.

A 2020 Filmodüsszeia két podcastere a következő kérdésekre keresi a választ a Vikingek című filmsorozat kapcsán. Miért alakulhatott ki a vikingeknek ilyen kultusza a 20. század második felére és a 21. század első éveire? Mennyiben térnek el a korábbi vikinges filmek a valóságtól? A ma embere tényleg a fantáziafilmekből szerző a vikingekről ismereteit? Mennyire pontos történelmi szempontból a Vikingek című sorozat? Milyen digitális és egyéb technikákat vetettek be a filmsorozat készítői a Vikingek látványvilágának fokozása érdekében? Mennyire kell komolyan vennie a szériában megjelenő vallási, történelmi, néprajzi és egyéb tudományos vonalat? Sikerül-e a vikingeknek legyőzni a nyugati kultúrát vagy éppen fordítva, őket győzték-e le a keresztény országok?

A műsort vezeti
2020 Filmodüsszeia
Csatlakozz a beszélgetéshez

A műsor további epizódjai

Error validating access token: Session has expired on Tuesday, 01-Aug-23 01:15:37 PDT. The current time is Tuesday, 27-Feb-24 21:28:44 PST.

Feliratkozás

Legutóbbi bejegyzések

2020 Filmodüsszeia 1. évadEpizód 11