Ismerős törölve – A web sötét oldala

Hölgyeim és Uraim, kedves Lányok és Fiúk, ezennel bejelentjük, itt az új horrorfilmes korszak, melyben a trendi produkciók a desktop film kategóriába sorolandók. Ezek lényege, hogy a film majd egészét egy számítógépes monitoron keresztül láthatjuk, hiszen a szereplők egymással videócsetelve láthatók. Az Ismerős törölve is egy ilyen horrormozi, mely a főhős által eltulajdonított laptop körül bonyolódik. És a rideg képernyő mód ellenére a film nem szűkölködik akciókban és persze – ahogy egy horrorhoz illik – véres gyilkosságokban.

A 2020 Filmodüsszeia két állandó műsorvezetője, Géczy Dávid filmrendező és Pöltl Oxi Zoltán újságíró az Ismerős törölve című horrofilmmel kapcsolatban a következő kérdésekre keresi a választ. Valóban kellő látványvilágot nyújt-e az új nemzedékeket megszólítani kívánó, ún. desktop filmek statikussága? Miért emelkedik ki az ehhez a vonalhoz sorolható korábbi produkciókhoz képest ez a film? Teljesíti-e valóban a horrorfilmek félelmeket és szorongásokat garantáló vérzuhataga az Ismerős törölve? A desktop filmek valóban a digitális forradalom gyermekeinek életérzéseit és világát tükrözik-e? És ez a fent idézett nemzedék tényleg élete nagy részét a számítógép és/vagy az okostelefon vonzásában és rajta csüngve éli le élete 80 százalékát? Mennyiben örökölte meg az Ismerős törölve a korábbi, ehhez hasonló filmek cselekmény sablonjait, az internet sötét bugyraiból a felhasználók felé irányuló, látszólag kivédhetetlen rettegést és pusztítás rémét?

A műsort vezeti
2020 Filmodüsszeia

A műsor további epizódjai

Error validating access token: Session has expired on Tuesday, 01-Aug-23 01:15:37 PDT. The current time is Tuesday, 27-Feb-24 22:22:27 PST.

Feliratkozás

Legutóbbi bejegyzések

2020 Filmodüsszeia 1. évadEpizód 12