Hatalom és perverzió – A Jeffrey Epstein-sztori

Az elmúlt évtizedek egyik legdurvább szexuális ragadozójának történetét feldolgozó dokumentumfilm főhőse Jeffrey Epstein, a multimilliomos amerikai. Története ugyan a 90-es években indult, de fiatal lányok megerőszakolását és prostitúcióra kényszerítését az ezredforduló utáni években követte el. A „szennyes gazdag” sztorija fölöttébb kényes, hiszen Epstein az Egyesült Államok, illetve a nyugati világ legbefolyásosabb politikusaival, pénzembereivel és sztárjaival partyzott együtt. A film az áldozatok szemszögéből mutatja be az Epstein által kidolgozott erőszakrendszert, Epstein bukását egészen az öngyilkosságig. 

Géczy Dávid filmrendező és Pöltl Oxi Zoltán újságíró a mostani podcastben a következő kérdésekre keresi a választ. Milyen karriert futott be Jeffrey Epstein a tengerentúli pénzvilágban? Kikkel állt kapcsolatban a legnagyobb sztárok közül, még akkor is, amikor bűnös üzelmeit szinte félig a nyilvánosság előtt űzte? Miért nem félt Epstein a törvénytől? Vajon kik fedezték a bűnüldözés elött őt? Miért nem csapott le rá az FBI, holott idejekorán tudomására jutottak a bűncselekmények? Szociopata vagy pszichopata volt Epstein, netán mindkettő? Mennyiben hibáztathatók, vagy inkább, hibáztathatók-e egyáltalán az áldozatok? Mi vesz rá egy fiatal, tinédzserkorú lányt arra, hogy kétszáz dollárért engedjen egy perverz idős férfinak? Amikor végül Jeffrey Epsteint lecsukják, öngyilkos lesz a börtönzárkájában, de vajon tényleg öngyilkosság volt-e? Mennyiben volt bűnös Epstein barátnője Ghislaine Maxwell? (Ez azóta szinte eldőlt, az amerikai ügyészség Maxwellre 35 év börtönre kért a bíróságon.)

A műsort vezeti
2020 Filmodüsszeia
Csatlakozz a beszélgetéshez

A műsor további epizódjai

Error validating access token: Session has expired on Tuesday, 01-Aug-23 01:15:37 PDT. The current time is Tuesday, 27-Feb-24 21:06:37 PST.

Feliratkozás

Legutóbbi bejegyzések

2020 Filmodüsszeia 1. évadEpizód 13