David Attenborough: Egy élet a bolygónkon

A 2020 Filmodüsszeia ezúttal egy egyszerre dokumentumfilmet és egy életrajzi mozit elemez ki. Az idén 94 éves David Attenborough az angol természettudós, dokumentumfilmes, az ismeretterjesztő televízióműsorok úttörője legújabb filmje a korábbi természetvédelmi gondolatokat összegezve és ötvözve beszél bolygónk immár bekövetkezett ökokatasztrófáiról, azok orvoslási lehetőségeiről. A neves filmes emellett pályafutása minden fontos állomásáról is mesél, ugyanakkor hangjában, hangvételében mindvégig ott bújkál egy szomorú és egy reményteli hang is, Attengborough a bolygó megmentésére szólítja fel lenyűgöző filmje nézőit.

Géczy Dávid filmrendező és Pöltl Oxi Zoltán újságíró aktuális podcastmében a következő kérdésekre keresi a választ. Mennyiben nyújt megvalósítható megoldásokat David Attenborough az Egy élet a bolygónkon című filmben? Miért választotta a rendező a produkció nyitó és záró képsorainak a kihalt csernobili tájat? Milyen pályarajzi állomások díszítik a legendás angol rendező karrierjét? Hol tart most a klímaválság kommunikációja és annak megoldásait firtató politikai válaszok gyűjteménye? Valóban visszafordítható-e a klímaválság? Milyen tanácsokat ad Attenborough a Föld megmentése érdekében? Mit tehet a társadalom egésze és az egyszem ember a környezetszennyezés megállítására? Hogy lehet értékelni Attenborough életművét, valóban minden manipulációtól mentes volt-e mindvégig és minden esetben a tudomány legújabb eredményeire alapozta-e állításait?

A műsort vezeti
2020 Filmodüsszeia

A műsor további epizódjai

Error validating access token: Session has expired on Tuesday, 01-Aug-23 01:15:37 PDT. The current time is Sunday, 21-Apr-24 22:36:44 PDT.

Feliratkozás

Legutóbbi bejegyzések

2020 Filmodüsszeia 1. évadEpizód 17