Moondog Miami Beach és Key West szabadlelkű költője, aki megállás nélkül partyzik, iszik, füvet szív, szexel és közben a fentihez hasonló versekkel szórakoztatja a luxusnegyedek elitista tagjait és a kikötői lebujok közönségét. Képtelen komolyan venni az életet, csak jól akarja érezni magát. Felesége, a dúsgazdag, fiatal és csábos Minnie hiába hívogatja telefonon, hogy térjen haza, Moondognak mindig közbejön valami, egy új buli, egy új ital, egy új spangli vagy egy új nő. Aztán csak hazaér, de rá nemsokára felesége meghal, aki végrendeletében azt írta, hogy Moondog addig egy fillért sem kap a busás örökségből, amíg nem írja meg végre első igazi, nagy regényét, ráadásul még a luxuskecót is el kell hagynia. Moondog egy tengerészzsákkal hátán elindul hát, hogy végre megtalálja önmagát.

A 2020 Filmodüsszeia két podcasterének – a budapesti Géczy Dávid filmrendezőnek és az esztergomi Pöltl Oxi Zoltán újságírónak – nincs könnyű dolga, ha lépést akar tartani Moondoggal, és meg akarja magyarázni a Matthew McConaughey által megformált figura féktelen kicsapongásairól szóló fergeteges tragikomédia értelmezését. Az új adásban a következőkre keresik a válaszokat a podcasterek. Jó költő-e Moondog vagy inkább egy nagy átverés ez az egész költősdi? Miért választja Moondog a nyugodt és gazdag élet helyet az önpusztítást és a szegénységet? Valóban ilyen-e az amerikai elit élete Miami Beach környékén? Hol helyezkedik el a Túltolva a szélsőséges témákat feldolgozó rendező eddigi életművében? Mennyire lehet azonosulni Moondog dekadens, deviáns figurájával? Mi a Túltolva eredeti üzenete? Vajon igazi füvet szívnak-e Snoop Dog-ék a film narkózós jeleneteiben és úgy általában milyen anyagokat szippantanak fel a mozifilmekben a színészek drogok helyett? Milyen állomást jelent ez a produkció a főhőst alakító Matthew McConaughey Oscar-díjas és Golden Globe-díjas amerikai színész karrierjében?

A műsort vezeti
2020 Filmodüsszeia

A műsor további epizódjai

Error validating access token: Session has expired on Tuesday, 01-Aug-23 01:15:37 PDT. The current time is Tuesday, 27-Feb-24 22:46:03 PST.

Feliratkozás

Legutóbbi bejegyzések

2020 Filmodüsszeia 2. évadEpizód 4