Twin Peaks sorozat kritika.Ha 90-es évek, akkor  Guns ’n Roses és Twin Peaks, hogy a többi velejárót ne soroljuk. David Lynch rendező talán maga sem gondolta, hogy a Twin Peaks hátborzongató, folytatásos bűnügyinek titulált, de valójában inkább amolyan jellegzetes lynches, darkos, pszichedelikus, crazy eposszá dagad, ami újratölti a televíziózást. Szakértők állítják, hogy valahol a Twin Peaks mentette meg a 90-es évek elején már halódó tévékultúrát, mert ez volt az a sorozat, amely rendszeresen odaragasztotta a nézőket a készülékek elé. Laura Palmer fiatal, csinos, gimnazista lány, akiben izzik a szerelem, mégis volt valaki, aki gyűlölte és megölte. De ki lehetett az? A gyilkosságot Dale Cooper FBI nyomozóra bízzák, aki gyakorlatilag beköltözik a fura/különös viselkedésű/gyagyás és főként gyanús polgárokkal teli városkába, ahol a fő megélhetési forrás a fakitermelés.

Géczy Dávid és Pöltl Oxi Zoltán egy fantasztikus röppályával bíró filmsorozat analizálását végzi el annak apropóján, hogy az eredeti stáb pár éve újra összeállt, hogy még egy évadot elkészítsenek. A nagy kérdés sok egyéb más mellett az, hogy a TP valóban periódusváltó alkotás és hogy mi értelme van egy filmszériát másfél évtized múltán folytatni?

A műsort vezeti
2020 Filmodüsszeia

A műsor további epizódjai

Error validating access token: Session has expired on Tuesday, 01-Aug-23 01:15:37 PDT. The current time is Tuesday, 27-Feb-24 22:54:45 PST.

Feliratkozás

Legutóbbi bejegyzések

2020 Filmodüsszeia 2. évadEpizód 6