Marla és szerelme, Fran középosztálybeli, tehát pénzes nyugdíjasok kifosztására alapozzák vállalkozásukat. A két leszbikus bűnöző egy egész rendszert épített ki a gyanútlan idősek megkopasztására, mely rendszerben orvosok, zárt szociális intézmények vezetői, bírók, rendőrök, jogászok segédkeznek. A homokszem akkor kerül a szinte tökéletes gépezetbe, amikor a kegyetlen Marla tudtán kívül az orosz maffia főnökének anyját záratja öregek otthonába és veszi át az idős hölgy teljes vagyona, minden ingósága és ingatlana fölött a hatalmat. Elindul a harc, melynek során mindvégig kérdéses, hogy ki a nagyobb lator, Marla vagy a maffiafőnök. 

Géczy Dávid budapesti filmrendező és Pöltl Oxi Zoltán esztergomi újságíró a 2020 Filmodüsszeia podcast két állandó műsorvezetője a zseniális fekete komédia minden kínos, kegyetlen és szórakoztató pillanatát kielemzi, a maguk és a hallgatók örömére. A műsorban a következő kérdésekre kapnak a hallgatók választ. Van-e valamilyen társadalomtudományi reális háttere a Fontos vagy nekem című filmben a nyugdíjasok ellen irányuló bűnszövetkezet ténykedésének? Miért döntött úgy a rendező, hogy a két főszereplő épp egy leszbikus párocska lesz? Hogyan él az amerikai nyugdíjas középosztály? Marla valóban olyan gonosz, mint, ahogy a filmről kritikát közlő magyar újságok címei ígérik? Miként építette ki a két bűnöző az idősek totális kifosztására irányuló rendszerét, orvosok, jogászok, rendőrök és szociális otthon segítségével? Hogyan vált Marla olyan kemény egyéniséggé, hogy képes szembe szállni a gránitszilárdságú orosz maffiával? Hogyan változik a néző véleménye a film során az egyes főszereplőkről a meglehetősen éles fordulatoknak köszönhetően? Ki a nagyobb szadista: a törpe orosz maffiavezér vagy Marla, a kegyetlen csaló?

A műsort vezeti
2020 Filmodüsszeia

A műsor további epizódjai

Error validating access token: Session has expired on Tuesday, 01-Aug-23 01:15:37 PDT. The current time is Sunday, 21-Apr-24 22:46:19 PDT.

Feliratkozás

Legutóbbi bejegyzések

2020 Filmodüsszeia 2. évadEpizód 7