Két nagy bűn: gyermeket szexuálisan bántalmazni és valakit azzal vádolni hamisan, hogy azt megtette. Ez a film, az Allen kontra Farrow, Woody Allen és Mia Farrow azon vitájáról szól, hogy a neves new yorki rendező pedofil abuzáló vagy sem. A per már a 90-es évek első felében lezajlott, a bíróság akkor azt állapította meg, hogy Woody Allen nem bűnös az ellene felhozott vádakban. Most Mia Farrow filmváltozatát láthatjuk arról, hogy szerinte miért volt neki mégis igaza. Géczy Dávid budapesti filmrendező és Pöltl Oxi Zoltán esztergomi újságíró a 2020 Filmodüsszeia legmegosztóbb adását rögzítette, amikor kitárgyalta az Allen v. Farrow című HBO-s produkciót.

A 2020 Filmodüsszeia két állandó műsorvezetője a következő kérdésekre keresi a választ az Allen kontra Farrow című minisorozat elemzése során. Mi értelme volt a bírósági tárgyalás után közel húsz évvel újra elővenni az ügyet? Végül is, mit mondott ki a bíróság a 90-es évek elején Woody Allen-ről? Milyen ember Mia Farrow, a film megrendelője? Mennyire enged bepillantást a teljes ügyre a nézőknek a minisorozat? Elfogult, illetve egyoldalú-e ez a film, mely tulajdonképpen főként Farrow szemszögéből mutatja a botrányos helyzetet? Innen Közép-Kelet Európából nézve milyen világ az az Egyesült Államok, ahol a jogászok így szétszedhetik a perek alanyait? Kiderül-e valaha is, hogy mi történt Woody Allen és nevelt lányuk, Dylan Farrow között? Kinek van igaza: a híres filmrendező, színésznek vagy egykori partnerének, a híres színésznőnek?

A műsort vezeti
2020 Filmodüsszeia

A műsor további epizódjai

Error validating access token: Session has expired on Tuesday, 01-Aug-23 01:15:37 PDT. The current time is Tuesday, 27-Feb-24 22:10:07 PST.

Feliratkozás

Legutóbbi bejegyzések

2020 Filmodüsszeia 2. évadEpizód 9