Az megvan, amikor a buliban az ájult részeg nőcit hazaviszi egy amúgy nehezen becsajozó arc és aztán jöhet a nemi erőszak? Cassie nem egészen az, aminek elsőre látszik. Rendszeresen jár szórakozóhelyekre, ahol úgy tesz, mintha nagyon be lenne rúgva és hagyja, hogy könnyű prédának tekintsék agresszív csávók, de a hálószobában hirtelen előjön belőle valami egészen durva, lankasztó dolog, amitől a pasik herezsugort kapnak. A revenge-kategória újabb változata számos meglepetéssel szolgál, mi több, egy jó nagy adag metoo-felhang is ott van benne. És ami a lényeg: ebben a thrillerben senki és semmi sem az, aminek elsőre látszik.

Géczy Dávid budapesti filmrendező és Pöltl Oxi Zoltán esztergomi újságíró az Ígéretes fiatal nő című film kínálta bugyrokba is képes alászállni, csak, hogy a mozirajongók megértsék, mi is ez az egész, ami ezzel a fura nővel történik. A 2020 Filmodüsszeia két állandó műsorvezetőjének most sincs könnyű dolga, de megoldják. Az adás során a következő kérdésekre keresik a választ. A főhőst alakító Carey Mulligan személye, kinézete számos filmkritikust késztetett vitriolos megjegyzésekre, de tényleg hiba volt erre a színésznőre osztani a bosszúálló angyal szerepét? Cassie, vagyis Cassandra mennyiben él meg hasonló sorsot, mint a mitológiai Kasszandra? Miért vállalja fel Cassie egykori iskolatársa megerőszakolásának terhét, illetve miért indító a bűneset elkövetői ellen bosszúhadjáratot? Hogyan működik Cassie kidolgozott trükkje, mellyel férfiakat csal lépre a különböző szórakozóhelyeken? Mennyiben tartozik a film a jó pár éve kirobbant metoo mozgalomhoz? Miért használ a rendező minden jelenetben rózsaszínt egy-egy díszletnél? Ártatlan vagy bűnös az „ígéretes, fiatal nő” kezét kedves udvarlással megszerezni akaró, jóképű gyerekorvos, akiről később kiderül, hogy maga is részese volt az egykori csoportos nemi erőszaknak?

A műsort vezeti
2020 Filmodüsszeia

A műsor további epizódjai

Error validating access token: Session has expired on Tuesday, 01-Aug-23 01:15:37 PDT. The current time is Monday, 22-Apr-24 00:22:33 PDT.

Feliratkozás

Legutóbbi bejegyzések

2020 Filmodüsszeia 2. évadEpizód 13