A The Father című mesterművel folytatódik a 2020 Filmodüsszeia podcast 2021es Oscar-díjas filmeket elemző sorozata. Anthony Hopkins, obbocsánat, Sir Anthony Hopkins ezúttal egy hetven/nyolcvan pluszos idős férfit alakít, aki demenciája következtében sem az időt, sem az őt körülvevő teret nem tudja a valós idejében beazonosítani. Évek, helyek, személyek keverednek az idős férfi elméjében, akinek szemszögéből látjuk az egyre kuszább történetet, melynek megfejtése egészen a film végéig kibogozásra vár. Géczy Dávid budapesti filmrendező és Pöltl Oxi Zoltán esztergomi újságíró a 2020 Filmodüsszeia mostani részében a képzelet és valóság egybemosódó mezőin jár, hogy kiderítsék, mi is történt igazából, s mi az emlékezet, és mi az, amit annak hiszünk. A The Father alkotói ezúttal olyan magasra helyezték a lécet, hogy azt hosszú ideig nehéz lesz megugorni…

Kivételesen arról is tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy rendszeresen mérjük a 2020 Filmodüsszeia nézettségét, és az a helyzet, hogy adásainkat akár több ezren is követik, hallgatják. Javasoljuk, hogy látogassanak el a podcast Youtube csatornájára, vagy a Könyvkultúra Magazin Bibliopod rovatára, ahol a többi megosztó felülethez hasonlóan az eddig összes adás meghallgatható.

A műsort vezeti
2020 Filmodüsszeia

A műsor további epizódjai

Error validating access token: Session has expired on Tuesday, 01-Aug-23 01:15:37 PDT. The current time is Sunday, 21-Apr-24 22:25:11 PDT.

Feliratkozás

Legutóbbi bejegyzések

2020 Filmodüsszeia 2. évadEpizód 15