Frances McDormand színész és Chloé Zhao rendező nem azok a nevek, amelyeket nagyon megjegyeztük. Eddig. A Nomadland az Egyesült Államok szociális mélyrétegeibe hatol, s egy 60 plusszos, magányos nő küzdelmein keresztül hozza testközelbe a világ elsőszámú szuperhatalma alsó rétegeiben szunnyadó nyomor melankólikus hangulatú képeit. Fern évek óta él saját kisteherautójában, mint egy lakókocsiban. Nyugdíja nem lévén különféle alkalmi, betanított munkákat vállal el, hogy meglegyen a napi betevő és a benzinrevaló. Guruló házikójával csatlakozik egy prérin berendezkedett, szabadelvű lakókocsis közösséghez, melynek tagjai hasonló korúak és életmódúak, mint ő. Vajon Fern megtalálja-e ebben a szabad, de szükséget szenvedő rétegben a mindennapi gondok fölé való emelkedést, az emberi élethez szintén szükséges méltóság és szabadság kincsét? Vajon enged-e eredeti családja vagy akár a kései szerelem szirénhang csábításának, hogy visszatérjen a társdalomba? A Nomadland kendőzetlenül mutatja be az amerikai szocreál álmot, nem véletlenül kapott a film Oscar-díjat.

A 2020 Filmodüsszeia két állandó műsorvezetője, Géczy Dávid filmrendező és Pöltl Oxi Zoltán újságíró együtt utazza be ezekkel a négykeréken guruló lélekvesztőkkel a test és a lélek szegénységének tengerentúli labirintusait.

A műsort vezeti
2020 Filmodüsszeia

A műsor további epizódjai

Error validating access token: Session has expired on Tuesday, 01-Aug-23 01:15:37 PDT. The current time is Sunday, 21-Apr-24 23:53:41 PDT.

Feliratkozás

Legutóbbi bejegyzések

2020 Filmodüsszeia 2. évadEpizód 16