Ruben, a dobos és Lou, az énekes, gitáros sikeres noise rock duó, akik a műfaj egyik felkapott bandája, s éppen turnén vannak minden tekintetben feltunningolt hatalmas lakókocsijukkal. Az egyik koncert előtt azonban Ruben hallása váratlanul olyan mértékben leromlik, hogy orvoshoz kell fordulnia. Kiderül, hogy ebbéli állapota rohamosan romlik, így nem, hogy zenélni, de hétköznapi módon létezni sem tud, hacsak nem kap segítséget. A szerelmespár úgy dönt, hogy Ruben bevonul egy elszigelt, vallásos alapokon működő rehabilitációs intézetbe, Lou pedig kint megvárja, s éli tovább életét. A süketség okozta életmódbeli változás ellen Ruben bent is tovább küzd, ugyanakkor mégis megtanulja a jelnyelvet, sőt, kiderül, hogy rejtett képességei is vannak. Végül még egy műtétre is rászánja magát, hogy hátha segít. A műtét után válaszút elé kerülnek mindketten: hogyan folytassák szerelmi kapcsolatukat, ha ilyen lényeges és végleges különbség van közöttük? Kérdés az is, hogy Ruben a rehabilitációs intézményben tanultak és tapasztaltak alapján meglátja-e új önmagát vagy belezuhan a “fém csöndjébe”?

A 2020 Filmodüsszeia két állandó műsorvezetője, Géczy Dávid budapesti filmrendező és Pöltl Oxi Zoltán esztergomi újságíró egy fiatalon elszenvedett végleges fogyatékossággal megküzdő ember portréját vázolja fel a film kielemzésével, átbeszélésével.

A műsort vezeti
2020 Filmodüsszeia

A műsor további epizódjai

Error validating access token: Session has expired on Tuesday, 01-Aug-23 01:15:37 PDT. The current time is Tuesday, 27-Feb-24 23:12:12 PST.

Feliratkozás

Legutóbbi bejegyzések

2020 Filmodüsszeia 2. évadEpizód 17