Népírtás Pozsonyligetfalun

2020 Filmodüsszeia különkiadásának is mondható ez a mostani több, mint félórás rész, melyben a két állandó műsorvezető rendes hivatásuknak megfelelően vesznek részt. Ennek oka a Népirtás Pozsonyligetfalun című dokumentumfilm, melyet Géczy Dávid (is) rendezett a Magyar Mozgóképszemle legjobb rövid dokumentumfilm díját nyerte el. 
A képen személy, kültéri, személyek, csoport látható

Automatikusan generált leírás
Kép forrása

A rendkívül erős témát feldolgozó alkotásról ezúttal Pöltl Oxi Zoltán újságíró kérdéseire válaszolva mint részben sajátjáról beszél a budapesti rendező. A produkciót csak erős idegzetűeknek, illetve 18 éven felülieknek ajánljuk, hiszen abban – valahol nagyon is hasonlóan az eddig megismert holokauszt-filmekhez – az emberi kegyetlenség, tömeggyilkosság sorozat elbeszélése és ábrázolása található meg. A filmmel kapcsolatban az újságíró több kérdést is feltesz az illusztrációs-, illetve akciójelenetekért felelős Géczy Dávid filmrendezőnek. Így többek között azt, hogy milyen elképzelés alapján komponálta meg a nem egyszer megrázó jeleneteket, köztük, nők és csecsemők kivégzéséről szóló részeket, tovább, hogy kik szerepelnek a játékfilmes epizódokban, hol és milyen körülmények között forgatták a filmet, milyen hatások, benyomások, külső reakciók érték a stábot, az alkotókat már a film készítésekor és miként oldották meg a magyar és német lakosság kiirtásának eme már-már elfeledett fejezete feltárását?

A műsort vezeti
2020 Filmodüsszeia

A műsor további epizódjai

Error validating access token: Session has expired on Tuesday, 01-Aug-23 01:15:37 PDT. The current time is Tuesday, 27-Feb-24 23:10:03 PST.

Feliratkozás

Legutóbbi bejegyzések

2020 Filmodüsszeia 2. évadEpizód 23