Rólunk

Géczy Dávid magyar reklámfilm- és filmrendező, forgatókönyvíró

Géczy Dávid magyar reklámfilm- és filmrendező, forgatókönyvíró

Géczy Dávid korunk nagy rendezője, kiről még a nagyközönség nem hallott, a kutya talán már igen.
Hobbija a filmklubozás és a legújabban a filmes podcast készítés.

2015-ben A győztes című alkotása bekerült az Oscar-díj előzsűrizésre jelölő dán Odensei Nemzetközi Filmfesztivál fő versenyprogramjába és a Dán filmintézet az év legjobb 10 rövidfilmje közé válogatta. A Zeneakadémia imázsklipjei elnyerték a Chicagoi Nemzetközi Filmfesztiválon 2015-ben és 2017-ben az ezüst Hugo–díjat, és a berlini Red Dot mellett a Cannes-i Ezüst Delfint is. A Született muzsikusok című websorozatáért a Los Angeles Film Awards és a London Lowie Awards díját vehette át. 2021-ben elnyerte a Magyar Mozgókép Fesztivál legjobb rövid dokumentumfilmnek járó díját.

Szajki-Vörös Adél forgatókönyvíró, producer, író

Szajki Vörös Adél

Az ELTE film és magyar-angol szakán végzett, írásai jelenleg a szeretlekmagyarorszag.hu-n és a Glamourban jelennek meg. Két nagyjátékfilmet írt közösen férjével, Szajki Péterrel, a “Nejem nőm, csajom” és a “Most van most” c. mozikat. A P&A Productions produkciójában jelenleg a Húsz perc őszintén című hazugságvizsgálós sorozat második évada látható a YouTube-on, aminek Adél szerkesztő-producere, és egyébként a kriminálpszichológia lelkes rajongója. Imád nevetni és nevettetni.

Schmidt András közéleti-kulturális műsorvezető

Schmidt András

Schmidt Andrásnak hívnak, de több platformon csak Korben Dallasként futtatom magam, melyből könnyen kikövetkeztethető, hogy erős vonzódást érzek a mozgókép, illetve a moziterem irányába. A Tilos rádióban közéleti-kulturális műsort vezettem, de készítettem már gyermekműsort, írtam jeleneteket showműsorokba, azaz minden kihívás érdekel a kulturális térben. Életcélom egy diplomata rendszám és zsűri tagnak lenni.

Pöltl Oxi Zoltán újságíró, blogger, panel trash zenész

… de néha verset és dalszöveget is ír, folytathatnánk. Nos, Oxi mindig újságíró akart lenni, ebbéli vágya a 90-es évek első felétől teljesült megyei lapoknál, helyi rádiónál, tévénél, majd a számos rendes polgári munkahely után véglegesen 2004-től tette le a garast a zsurnalisztikánál. Ekkortól országos és helyi médiumoknál is ír, fotóz, mely tulajdonképpen a mai napig tart. Blogja, az immár a Facebookra költözött és szigorúan zárt csoportként működő Oxiblog 2008-ban megkapta a Golden-blog elismerést. Oxi zenél(t) is, korábban a Védett Férfiak és Frigid Air punkzenekarban barbárkodott, majd a Csontbrigád és a Tóth Tamás és a Nyomkeresőkben basszusozott. Jelenleg egyszemélyes projektjével, a Social Sisters panel trash „formációval” bünteti a világot. Félirodalmi jellegű versei helyi és fővárosi underground művészeti lapokban jelentek meg korábban.

Kelle Botond – bűvész

Kelle Botond

Ötszörös magyar bajnok bűvész, bűvészettörténet szakértő. 2001-ben elnyerte a Nemzetközi Rodolfo Bűvészverseny első díját, 2004-ben megkapta a hazai bűvész nagydíjat. Első könyve 2000-ben jelent meg, melyben a hazai bűvészet történetét dolgozta fel. Alapító főszerkesztője az Aktuális Mágia című bűvész szakmai folyóiratnak és a legnagyobb hazai bűvészettel foglalkozó oldalnak, a Bűvész blognak. A Rodolfo születésének 110. évfordulójára dokumentumfilmet készített Géczy Dáviddal. 2015 óta az Illúzió Mesterei Fesztivál főszervezője és kreatív producere, Hajnóczy Soma bűvész világbajnok szakmai konzulense, immár 15 éve. David Copperfield Project Magic nevű programjának hazai szakmai vezetője. Múlt évben megjelent könyve már több mint 20 000 példányban kelt el.

Marjai Judit

Marjai Judit

Marjai Judit fotóművész , blogger , író , óra tervező, nővér , ex-playboynyuszi , de még aranykalászos gazda is .Miután rövid önéletrajzot kértek nem  is sorolom tovább .  A Tilos rádióban kulturális-közéleti  műsort vezetek .Annak dacára, hogy főszerepet is játszottam magyar játékfilmben a könyvek mindig közelebb álltak hozzám, mint a mozi .A  kritikát mint műfajt viszont nagyon szeretem,  így aztán nagyon szívesen veszek rész a filmes podcastban.

Unsupported request - method type: get

Feliratkozás

Legutóbbi bejegyzések